Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση-έκπληξη από την Disney: Comeback του πρώην CEO

Ο Iger, που πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην εταιρεία, θα πρέπει να αντιστρέψει την απότομη πτώση των μετοχών της, οι οποίες οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια απώλεια από τη δεκαετία του 1970.

Κίνηση-έκπληξη από την Disney: Comeback του πρώην CEO

Η Walt Disney επανέφερε τον πρώην επικεφαλής της Bob Iger για να αντικαταστήσει τον διάδοχό του Bob Chapek ως διευθύνοντα σύμβουλο, σε μία κίνηση-έκπληξη από το διοικητικό συμβούλιο, μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο 71χρονος Iger, ο οποίος πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην Disney, συμπεριλαμβανομένων 15 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος, συμφώνησε να υπηρετήσει για δύο χρόνια ενώ θα βοηθήσει στην εύρεση μόνιμου αντικαταστάτη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Ο Chapek, 62 ετών, φεύγει άμεσα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καθώς η Disney ξεκινά μια ολοένα και πιο περίπλοκη περίοδο μετασχηματισμού του κλάδου, ο Bob Iger βρίσκεται σε μοναδική θέση για να οδηγήσει την εταιρεία σε αυτή την κομβική περίοδο», δήλωσε η Susan Arnold, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Iger θα πρέπει να αντιστρέψει την απότομη πτώση των μετοχών της Disney, οι οποίες οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια απώλεια τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1970. Θα χρειαστεί να αναβιώσει την ανάπτυξη για την υπηρεσία Disney+, ενώ θα διαχειρίζεται μια φθίνουσα επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης.

Οι μετοχές της Disney έπιασαν peak στα 203,02 δολάρια τον Μάρτιο του 2021 και έκλεισαν στις 18 Νοεμβρίου στα $91,80, σημειώνοντας πτώση 41% μέχρι στιγμής φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v