Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά Meta: Ζητείται φρένο στη συλλογή data για διαφημίσεις

Η ακτιβίστρια υποστήριξε ότι το Facebook παραβιάζει τους γενικούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων, επεξεργάζοντας τα προσωπικά της δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια προσαρμόζονται για τις διαφημίσεις.

Αγωγή κατά Meta: Ζητείται φρένο στη συλλογή data για διαφημίσεις

Αγωγή κατά της Meta Platforms στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την οποία ζητείται να σταματήσει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων για στοχευμένες διαφημίσεις, κατέθεσε η Tanya O'Carroll, ακτιβίστρια τεχνολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, υποστήριξε ότι το Facebook παραβιάζει τους γενικούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων, επεξεργάζοντας τα προσωπικά της δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια προσαρμόζονται για τις διαφημίσεις.

Η Meta έχει δημιουργήσει εργαλεία για έλεγχο απορρήτου και προτιμήσεις διαφημίσεων, όπου εξηγεί ποια δεδομένα έχουν μοιραστεί οι χρήστες και πώς μπορούν να ασκήσουν έλεγχο στον τύπο των διαφημίσεων που βλέπουν, ανέφερε η Meta σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Γνωρίζουμε ότι το απόρρητο είναι σημαντικό για τους χρήστες μας και το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta.

Η Meta δεν έχει ακόμη καταθέσει τα έγγραφα υπεράσπισής της για την υπόθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v