Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τίτλοι τέλους για το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες

Οι υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα. Γιατί προκαλεί φόβο η έξοδος στελεχών.

Τίτλοι τέλους για το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες

Τίτλοι τέλους έπεσαν στο γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες, πυροδοτώντας ανησυχίες μεταξύ των αξιωματούχων της ΕΕ σχετικά με το εάν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συμμορφωθεί με τους νέους αυστηρούς κανόνες του μπλοκ για τo διαδικτυακό περιεχόμενο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Julia Mozer και Dario La Nasa, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πέντε άτομα με γνώση των αναχωρήσεων.

Τα στελέχη ηγήθηκαν της προσπάθειας της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ και τον νόμο-ορόσημο του μπλοκ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και θέτει νέους κανόνες για το πώς οι Big Tech πρέπει να διατηρούν τους χρήστες ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Άλλα στελέχη του Twitter στο μικρό αλλά ζωτικής σημασίας γραφείο των Βρυξελλών, που θεωρείται κρίσιμος αγωγός για τους Ευρωπαίους πολιτικούς, είχαν αποχωρήσει στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια περικοπών σε ολόκληρη την εταιρεία, οι οποίες αφαίρεσαν περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού των 7.500 ατόμων.

Οι Mozer και La Nasa επέζησαν των αρχικών αποχωρήσεων, αλλά δεν εργάζονται πλέον εκεί αφού ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας Eλον Μασκ εξέδωσε τελεσίγραφο την περασμένη εβδομάδα για το προσωπικό να δεσμευτεί σε μια «σκληροπυρηνική εργασιακή κουλτούρα». Δεν είναι σαφές εάν παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Ο Mozer και η La Nasa αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το Twitter δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η έξοδος από το γραφείο Βρυξελλών είναι σύμπτωμα μιας παγκόσμιας τάσης από την Ινδία έως τη Γαλλία, όπου τοπικά στελέχη του Twitter που είχαν βασικές θέσεις εγκατέλειψαν ξαφνικά τον οργανισμό τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των εκτεταμένων περικοπών.

Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το εάν η εταιρεία διαθέτει το προσωπικό για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους, εκθέτοντας ενδεχομένως την εταιρεία σε μηνύσεις και ρυθμιστικές ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v