Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία-Ιράκ: Αναγκαία η συνεργασία για μια σταθερή αγορά πετρελαίου

Στη λήψη επιπλέον μέτρων, αν οι καταστάσεις το απαιτήσουν συμφώνησαν οι ΥΠΕΝ των δύο κρατών.

Σαουδική Αραβία-Ιράκ: Αναγκαία η συνεργασία για μια σταθερή αγορά πετρελαίου

Οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ επεσήμαναν τη βαρύτητα της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, δηλώνοντας ότι θα λάβουν περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν και ο Ιρακινός ομόλογος του Χαγιάν Αμπντούλ Γάνι συναντήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην απόφαση του ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Ιρακινός υπουργός έφτασε στο Ριάντ νωρίτερα χθες, μετά από μία πρόσκληση που του απηύθυνε η Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ.

O OΠEK+ είναι μία συμμαχία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ενώ η επόμενη διάσκεψή του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Στην τελευταία διάσκεψη του αναφερόμενου οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου, συμφωνήθηκε η μείωση της ημερήσιας πετρελαϊκής παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ΟΠΕΚ+ παραμένει σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, για την επικράτηση ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v