Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβρη

Ο πληθωρισμός εναρμονισμένος, για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, αναμένεται να έχει διαμορφωθεί στο 11,3% ετησίως. Τον Οκτώβριο ήταν στο 11,6%.

Κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβρη

Kατά 10% αναμένεται να έχουν αυξηθεί οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Τον Οκτώβριο, είχαν αυξηθεί κατά 10,4%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα αποτελέσματα, η Destatis αναφέρει επίσης ότι οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Ο πληθωρισμός εναρμονισμένος, για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, αναμένεται να έχει διαμορφωθεί στο 11,3% ετησίως, όπως και αναμενόταν. Τον Οκτώβριο ήταν στο 11,6%. Αμετάβλητες οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή σε μηνιαία βάση.

Οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, ειδικότερα, έχουν αυξηθεί σημαντικά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο ποσοστό πληθωρισμού.

Τον Νοέμβριο, οι τιμές των τροφίμων παρουσίασαν αύξηση άνω του μέσου όρου (+21%) σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Αντίθετα, οι τιμές της ενέργειας έχουν υποχωρήσει ελαφρά, αλλά εξακολουθούν να είναι 38,4% υψηλότερες σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v