Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse, στα ύψη τα CDS

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να σταθεροποιήσει την τράπεζα, η οποία προειδοποίησε για ζημία ως και 1,5 δισ. φράγκων το τέταρτο τρίμηνο.

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse, στα ύψη τα CDS

Η μετοχή της Credit Suisse  υποχώρησε σε ένα ακόμα ιστορικό χαμηλό κάτω από τα 3 ελβετικά φράγκα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές απέρριψαν τα δικαιώματα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της ζημιογόνας τράπεζας. 

Η προσφορά δικαιωμάτων, η οποία αποτελεί μέρος της αύξησης κεφαλαίου αξίας 4 δισ. φράγκων, έχει στόχο να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του σχεδίου ανάκαμψης της τράπεζας από τη μεγαλύτερη κρίση στην 166χρονη ιστορία της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μετοχή της Credit Suisse υποχώρησε 2,6% στα 2,93 φράγκα, καθώς τα δικαιώματα βούτηξαν έως και 27% στο 0,105 τη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσης στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Η προσφορά θα αντλήσει έως και 2,24 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι μέτοχοι της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν δύο νέες μετοχές προς 2,52 φράγκα η καθεμία για κάθε 7 δικαιώματα που κατέχουν έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να μην είναι αρκετή για να σταθεροποιήσει την τράπεζα, η οποία προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να καταγράψει ζημιά προ φόρων έως και 1,5 δισ. φράγκων το τέταρτο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, τα πενταετή CDS της Credit Suisse, μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων σε περίπτωση χρεοκοπίας, έφθασαν στο νέο υψηλό των 403 μονάδων βάσης την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Market Intelligence.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v