Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμακώνεται η διαμάχη για τις απολύσεις του Μασκ στο Twitter

«Κίτρινη κάρτα» και από δικαστές. Το κοινωνικό δίκτυο θέλει να απαρνηθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στη συμφωνία αποζημίωσης απόλυσης και δεν ενημερώνει ότι υπάρχει αγωγή εναντίον του από απολυμένους εργαζόμενους.

Κλιμακώνεται η διαμάχη για τις απολύσεις του Μασκ στο Twitter

Αρνείται το Twitter να πει στους υπαλλήλους που έχασαν τις δουλειές τους στις μαζικές απολύσεις του Έλον Μασκ ότι υπάρχει ομαδική αγωγή εκ μέρους τους εναντίον της εταιρείας.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, το Twitter θέλει να απαρνηθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στη συμφωνία αποζημίωσης απόλυσης -χωρίς να αναφέρει την ύπαρξη της αγωγής που κατατέθηκε την παραμονή εκατοντάδων απολύσεων στις αρχές Νοεμβρίου, αμέσως μετά την ανάληψη του δικτύου από τον Ελον Μασκ.

«Γιατί απλώς δεν το κάνει; Γιατί το Twitter είναι τόσο απρόθυμο να το κάνει;» διερωτήθηκε ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τζέιμς Ντονάτο, κατά τη διάρκεια ακρόασης την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. «Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».

Η αγωγή, που υποβλήθηκε από λίγους εργαζόμενους, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν έδωσε στους υπαλλήλους τις απαιτούμενες 60 έως 90 ημέρες προειδοποίηση σχετικά με τις μαζικές απολύσεις. Το Twitter αντιμετωπίζει ξεχωριστούς ισχυρισμούς ότι αντέδρασε σε έναν υπάλληλο που προσπάθησε να οργανώσει απεργία και ότι οι απολύσεις του στόχευαν δυσανάλογα τις γυναίκες εργαζόμενες.

Ο δικαστής διερωτήθηκε γιατί αντιστέκεται το δίκτυο και δεν συμπεριλαμβάνει στις συμφωνίες απόλυσης αυτό που είπε ότι θα έπρεπε να είναι μια απλή, μονοσέλιδη ειδοποίηση, ότι «υπάρχει αγωγή, τελεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v