Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργιακό χτύπημα στην Amazon λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Το εργατικό σωματείο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους στις αποθήκες της μεγαλύτερης εταιρείας διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων να προχωρήσουν σε απεργία σε όλη τη χώρα.

Απεργιακό χτύπημα στην Amazon λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Το γερμανικό εργατικό σωματείο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους στις αποθήκες της Amazon.com να προχωρήσουν σε απεργία σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, επιδιώκοντας να πιέσουν την εταιρεία για υψηλότερους μισθούς και να συμμετάσχουν σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χρόνος και η τοποθεσία των μεμονωμένων κινητοποιήσεων δεν θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων, ανέφερε το σωματείο σε δήλωση την Κυριακή. Η Amazon δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων στον κόσμο είναι αντιμέτωπη με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση με τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για αθέμιτες εργασιακές πρακτικές καθώς και με ακτιβισμό εργαζόμενων και συνδικαλιστικές κινήσεις σε ορισμένες εγκαταστάσεις. Σε μια στιγμή-ορόσημο, οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στο Staten Island της Νέας Υόρκης ψήφισαν για ένταξη στο Εργατικό Σωματείο της Amazon τον Απρίλιο.

Το Verdi κάλεσε τους υπαλλήλους της Amazon σε Bad Hersfeld, Dortmund, Graben, Koblenz, Leipzig, Rheinberg και Werne να συμμετάσχουν στις απεργίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v