Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπάνα $750 εκατ. στο Facebook για τo σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Είναι «η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει επιτευχθεί ποτέ σε μια κατηγορία αγωγής απορρήτου δεδομένων και ό,τι περισσότερο έχει πληρώσει ποτέ το Facebook για την επίλυση μιας ιδιωτικής ομαδικής αγωγής», σημείωσαν οι ενάγοντες.

Καμπάνα $750 εκατ. στο Facebook για τo σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Η Meta Platforms συμφώνησε να πληρώσει 725 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια μακροχρόνια αγωγή που ισχυριζόταν ότι το Facebook μοιράστηκε παράνομα δεδομένα χρηστών με την ερευνητική εταιρεία Cambridge Analytica.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι «η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει επιτευχθεί ποτέ σε μια κατηγορία αγωγής απορρήτου δεδομένων και ό,τι περισσότερο έχει πληρώσει ποτέ το Facebook για την επίλυση μιας ιδιωτικής ομαδικής αγωγής», ανέφεραν οι ενάγοντες σε μια κατάθεση στο δικαστήριο, αργά την Πέμπτη.

Ο διακανονισμός φέρνει τη Meta ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση της αγωγής του 2018 από χρήστες του Facebook, αφού αποκαλύφθηκε ότι η βρετανική ερευνητική εταιρεία που συνδέθηκε με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα έως και 87 εκατ. συνδρομητών του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης. Η συμφωνία απαιτεί την έγκριση ομοσπονδιακού δικαστή που επιβλέπει την αγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v