Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Η Ρεβυθούσα βοηθάει την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση

(vid) Το μικρό ελληνικό νησί, που αποτελεί τη μοναδική στη χώρα υποδομή υποδοχής και αποθήκευσης LNG, χαρακτηρίζεται ως ο «αφανής ήρωας» της Γηραιάς Ηπείρου.

CNBC: Η Ρεβυθούσα βοηθάει την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση

«Ελληνικό νησί βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του CNBC για τη Ρεβυθούσα, σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μοναδική στη χώρα υποδομή υποδοχής και αποθήκευσης LNG, όπου μετατρέπεται ξανά σε αέριο. Η Ρεβυθούσα χαρακτηρίζεται ως ο «αφανής ήρωας» ενεργειακής κρίσης στη Γηραιά Ηπειρο.

Η Ευρώπη έσπευσε να ενισχύσει τα ενεργειακά της αποθέματα στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και φαίνεται ότι απέτρεψε ένα χειρότερο σενάριο αυτό τον χειμώνα -σε μεγάλο βαθμό χάρη στο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η Ευρώπη έχει γεμίσει με επιτυχία τις αποθήκες φυσικού αερίου στο 95%, που σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να είναι εντάξει αυτό τον χειμώνα. Αλλά ο επόμενος χειμώνας είναι μια διαφορετική ιστορία, προσθέτει.

Επειδή η Ευρώπη ήταν τόσο εξαρτημένη από τη Ρωσία, έχει περιορισμένη ικανότητα εισαγωγής LNG. Οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες υποδομές για να μπορέσουν να εισάγουν περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v