Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαφνική πτώση στις παραγγελίες σε γερμανικά εργοστάσια

Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από το 0,5% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Ξαφνική πτώση στις παραγγελίες σε γερμανικά εργοστάσια

Οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια μειώθηκαν τον Νοέμβριο, μια υπενθύμιση ότι οι βιομηχανίες της χώρας εξακολουθούν να δυσκολεύονται — παρόλο που το οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται.

Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από το 0,5% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg. Η πτώση οφείλεται στην πτώση των παραγγελιών στο εξωτερικό, ειδικά από την ευρωζώνη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Έρευνες σε διευθυντές αγορών από την S&P Global αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η ύφεση της μεταποιητικής βιομηχανίας στη Γερμανία υποχωρεί, αν και τα στοιχεία συνέχισαν να υποδεικνύουν συρρίκνωση. Η ζήτηση εξακολουθεί να επιβαρύνεται από την αβεβαιότητα και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων μεταξύ των πελατών.

Ενώ η Γερμανία αναμένεται τώρα να ξεφύγει από μια βαθιά ύφεση, ο πληθωρισμός παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα. Τα στοιχεία για τη ζώνη του ευρώ, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, αναμένεται να δείξουν ότι οι υποκείμενες πιέσεις τιμών παραμένουν υψηλές, παρότι το ποσοστό ανόδου του πληθωρισμού αναμένεται μειωμένο. 

Οι προοπτικές είναι επίσης θολές από την ξαφνική ανατροπή των περιορισμών Covid-19 στην Κίνα - έναν από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας. Οι συνολικές εξαγωγές μειώθηκαν ήδη κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα τον Νοέμβριο, με εκείνες προς την Κίνα να μειώνονται κατά 1,5%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v