Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκολλήθηκε το πλοίο που είχε προσαράξει στη διώρυγα του Σουέζ

Το σκάφος, το MV Glory, είχε προσαράξει κοντά στην πόλη Qantara.

Αποκολλήθηκε το πλοίο που είχε προσαράξει στη διώρυγα του Σουέζ

Το M/V Glory, ένα φορτηγό πλοίο χύδην φορτίου, το οποίο προσάραξε νωρίς σήμερα το πρωί στη Διώρυγα του Σουέζ, έχει αποκολληθεί και πλέει και πάλι, ανακοινώθηκε από τη ναυτιλιακή υπηρεσία Leth Agencies.

Είκοσι ένα σκάφη, που πλέουν προς νότο, θα συνεχίσουν τον διάπλου τους μέσω της διώρυγας και αναμένονται μικρές καθυστερήσεις, πρόσθεσε η ναυτιλιακή υπηρεσία.

Το σκάφος είχε προσαράξει κοντά στην πόλη Qantara. Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την προσάραξη του σκάφους. Δεδομένα δορυφορικής παρακολούθησης που αναλύθηκαν από το Associated Press έδειξαν το Glory σε ένα τμήμα μονής κατεύθυνσης της διώρυγας του Σουέζ, ακριβώς νότια του Port Said στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021 το υπό σημαία Παναμά Ever Given (φωτ.), ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, προσάραξε και έκλεισε την πλωτή οδό για έξι ημέρες. Το μπλοκάρισμα του Σουέζ δημιούργησε ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο με πλοία που μετέφεραν εμπορεύματα αξίας 9 δισ. δολαρίων.

Το Glory αναφέρεται ότι μετέφερε πάνω από 65.000 μετρικούς τόνους καλαμποκιού από την Ουκρανία με προορισμό την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v