Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντιλ €1,8 δισ. για τη Vodafone από την πώληση των δραστηριοτήτων στην Ουγγαρία

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θα εδραιώσει την κυριαρχία του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω της συμφωνίας. Σύμφωνα με το σχέδιο, η 4iG θα κατέχει την πλειοψηφία του 51% ενώ το ουγγρικό κράτος το 49%.

Ντιλ €1,8 δισ. για τη Vodafone από την πώληση των δραστηριοτήτων στην Ουγγαρία

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Vodafone δήλωσε ότι συμφώνησε να πωλήσει τις ουγγρικές δραστηριότητές του στην τοπική εταιρεία πληροφορικής 4iG και στο ουγγρικό κράτος και ότι θα λάβει συνολικό αντίτιμο του 1,7 δισ. ευρώ από τη συμφωνία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ντιλ, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, έρχεται καθώς η Vodafone αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο, αφού το διοικητικό συμβούλιο δυσαρεστήθηκε με την πρόοδο του Nick Read, ο οποίος απέτυχε να αναπτύξει τον όμιλο ή να κλείσει τις σωστές συμφωνίες για να εδραιώσει μια κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η Vodafone ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρέους.

Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θα εδραιώσει την κυριαρχία του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω της συμφωνίας. Σύμφωνα με το σχέδιο, η 4iG θα κατέχει την πλειοψηφία του 51% ενώ το ουγγρικό κράτος το 49%.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχει επεκτείνει την επιρροή της εθνικιστικής κυβέρνησής του σε τομείς όπως η ενέργεια, οι τράπεζες και τα μέσα ενημέρωσης, και τώρα και στις τηλεπικοινωνίες.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v