Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Οι αυξήσεις επιτοκίων δεν είναι δημοφιλείς πολιτικά

Η απουσία άμεσου πολιτικού ελέγχου επιτρέπει στη Fed να πάρει μέτρα χωρίς να λαμβάνει υπόψη βραχυπρόθεσμους πολιτικούς παράγοντες, τόνισε ο Τζερόμ Πάουελ.

Πάουελ: Οι αυξήσεις επιτοκίων δεν είναι δημοφιλείς πολιτικά

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισε την Τρίτη ότι δεν πρέπει να ασκείται πολιτική επιρροή στην κεντρική τράπεζα ενώ αυτή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Σε ομιλία που εκφώνησε στη σουηδική Riksbank, ο Πάουελ σημείωσε ότι η σταθεροποίηση των τιμών απαιτεί τη λήψη σκληρών αποφάσεων, που μπορεί να είναι μη δημοφιλείς πολιτικά.

«Η σταθερότητα των τιμών είναι το θεμέλιο μιας υγιούς οικονομίας και παρέχει στο κοινό αμέτρητα οφέλη με την πάροδο του χρόνου. Αλλά η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός μπορεί να απαιτήσει μέτρα που δεν είναι δημοφιλή βραχυπρόθεσμα, καθώς αυξάνουμε τα επιτόκια για να επιβραδύνουμε την οικονομία», υπογράμμισε σύμφωνα με τους Financial Times ο Πάουελ. 

«Η απουσία άμεσου πολιτικού ελέγχου στις αποφάσεις μας μάς επιτρέπει να πάρουμε αυτά τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς να λάβουμε υπόψη βραχυπρόθεσμους πολιτικούς παράγοντες», πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v