Eκκληση Σάντερς σε Moderna να μην αυξήσει τις τιμές των εμβολίων

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ και επερχόμενος πρόεδρος της επιτροπής υγείας της Γερουσίας τόνισε ότι μια τέτοια απότομη αύξηση των τιμών θα καταστήσει τα εμβόλια απρόσιτα για εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.

Eκκληση Σάντερς σε Moderna να μην αυξήσει τις τιμές των εμβολίων

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς προέτρεψε την Τρίτη τη Moderna να μην τετραπλασιάσει την τιμή του εμβολίου της για τον κορωνοϊό μόλις απελευθερωθεί η διανομή των εμβολίων. 

Σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο Σάντερς χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής «εξωφρενική».

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ και επερχόμενος πρόεδρος της επιτροπής υγείας της Γερουσίας τόνισε ότι μια τέτοια απότομη αύξηση των τιμών θα καταστήσει τα εμβόλια απρόσιτα για εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς, θέτοντας ενδεχομένως τη ζωή τους σε κίνδυνο καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Ο Σάντερς έχει επανειλημμένα αποδοκιμάσει τη φαρμακοβιομηχανία για τις υψηλές τιμές φαρμάκων στις ΗΠΑ. Αναμένεται να κρατήσει σκληρή γραμμή απέναντι στις φαρμακευτικές όταν αναλάβει την ηγεσία της ισχυρής Επιτροπή Υγείας, Παιδείας Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Σάντερς υπογράμμισε ότι η αύξηση των τιμών των εμβολίων θα έχει επίσης αρνητική επίδραση στους προϋπολογισμούς των Medicaid και Medicare, που θα συνεχίσουν να καλύπτουν τα εμβόλια χωρίς κόστος για τους δικαιούχους των προγραμμάτων.

«Η απόφασή σας θα κοστίσει στους φορολογούμενους δισεκατομμύρια δολάρια» έγραψε ο Σάντερς στον Μπανσέλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v