Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύτηκε το εμπορικό έλλειμμα αγαθών της ευρωζώνης

Ηταν 15,2 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο από 28,1 δισ. τον Οκτώβριο. Ωστόσο, διευρύνθηκε απότομα σε ετήσια βάση. Οι εξαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν 1% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,8%.

Μαζεύτηκε το εμπορικό έλλειμμα αγαθών της ευρωζώνης

Το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης σε αγαθά μειώθηκε τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές μειώθηκαν εν μέσω χαμηλότερων τιμών ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, προσαρμοσμένο για τις εποχιακές διακυμάνσεις, το εμπορικό έλλειμμα σε αγαθά -η διαφορά μεταξύ εξαγωγών και εισαγωγών- ήταν 15,2 δισεκατομμύρια ευρώ τον Νοέμβριο σε σύγκριση με έλλειμμα 28,1 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο. Οι εξαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν 1% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,8%, έδειξαν τα στοιχεία.

Ωστόσο, το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης διευρύνθηκε απότομα τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, αντανακλώντας τις υψηλές τιμές ενέργειας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 11,7 δισ. ευρώ, αυξημένο από τα 3,9 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, καθώς η αύξηση των εισαγωγών κατά 20,2% αντιστάθμισε την αύξηση των εξαγωγών κατά 17,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v