Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο υψηλό από τον Απρίλιο οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού αργού

Το άλμα στις αποστολές στη Βαλτική βοήθησε τον όγκο του αργού να αυξηθεί στα 3,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, την περασμένη εβδομάδα.

Στο πιο υψηλό από τον Απρίλιο οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού αργού

Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, ανεβάζοντας τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων σε υψηλό οκτώ εβδομάδων και υποδηλώνοντας ότι η χώρα έχει -προς το παρόν- ξεπεράσει το αρχικό πλήγμα στις ροές που ακολούθησαν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι συνολικοί όγκοι ρωσικού αργού αυξήθηκαν κατά 876.000 βαρέλια την ημέρα ή 30%, φτάνοντας στα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου. Οι αποστολές στη Βαλτική αυξήθηκαν κατά 626.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, ενώ αυτές από τη Μαύρη Θάλασσα σημείωσαν άνοδο κατά 47%. Οι ροές από τα λιμάνια της χώρας στον Ειρηνικό ενισχύθηκαν επίσης.

Η αύξηση ανέβασε τον μέσο όρο των τεσσάρων εβδομάδων της χώρας. Υπό αυτό το μέτρο, η συνολική θαλάσσια ροή έως τις 13 Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 550.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, στα 3,06 εκατομμύρια.

Το άλμα στον μέσο όρο των τεσσάρων εβδομάδων ενισχύθηκε καθώς η πτώση των εξαγωγών λόγω καλού καιρού στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου οι εβδομαδιαίες ροές κατέρρευσαν, έπεσε εκτός υπολογισμού. Ωστόσο, η αύξηση των θαλάσσιων εξαγωγών αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση των ροών μέσω αγωγών προς την Ευρώπη, με τις παραδόσεις στη Γερμανία να έχουν σταματήσει από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v