«Ταύρος» η Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζει το ράλι που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

«Ταύρος» η Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές μετοχές

H υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών θα συνεχιστεί εν μέσω αισιοδοξίας για το «άνοιγμα» της Κίνας και της βελτίωσης των προοπτικών για τα κέρδη, σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Γκράχαμ Σέκερ, υπεύθνος στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας για τις ευρωπαϊκές μετοχές, τόνισε ότι οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ευρωπαϊκή οικονομία, στηρίζουν επίσης στο ράλι που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες.

Αυτό επέτρεψε στον MSCI Europe να σκαρφαλώσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 100 εβδομάδων σε σχέση με τον όμοιό του στις ΗΠΑ, σε όρους δολαρίου, για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Στο μέλλον, η νομισματική πολιτική θα είναι πιο αυστηρή, η δημοσιονομική πολιτική θα είναι πιο χαλαρή και οι μετοχές αξίας δεν θα παίζουν πλέον δεύτερο βιολί έναντι των μετοχών ανάπτυξης» έγραψε ο Σέκερ σε σημείωμα τη Δευτέρα. «Αυτό το σκηνικό θα πρέπει να είναι πιο ευνοϊκό για την ευρωπαϊκή αγορά μετοχών από αυτό της περασμένης δεκαετίας » πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v