Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ Κίνας: Ξεπεράσαμε το πικ της πανδημίας

Η ανάκαμψη υπερβαίνει τις προσδοκίες, δηλώνει στο Νταβός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής Οικονομικών, ενόψει συνάντησης με την Αμερικανίδα ομόλογό του.

ΥΠΟΙΚ Κίνας: Ξεπεράσαμε το πικ της πανδημίας

Η Κίνα έχει ξεπεράσει το αποκορύφωμα των λοιμώξεων Covid-19 και η ταχύτητα ανάκαμψης έχει υπερβεί τις προσδοκίες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης και επικεφαλής Οικονομικών, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους επενδυτές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει επανέλθει σε μια φυσιολογική κατάσταση», είπε ο Λιου Χε στη διεθνή συγκέντρωση στο Νταβός την Τρίτη, μεταδίδουν οι Financial Times.

«Με γρήγορες ταχύτητες φτάσαμε στο αποκορύφωμα, με γρήγορες ταχύτητες ανακάμπτουμε προς την κανονικότητα», πρόσθεσε, «μάλλον καθ' υπέρβαση των προσδοκιών μας».

Η Κίνα τερμάτισε την πολιτική της για μηδενικά κρούσματα Covid τον Δεκέμβριο και έκτοτε διέκοψε τη διενέργεια τεστ, δημοσιεύοντας ως εκ τούτου περιορισμένα δεδομένα για τους θανάτους και καθιστώντας δύσκολη τη μέτρηση της κλίμακας των μολύνσεων.

Αντίθετα, ο Ζενγκ Γκουάνγκ, πρώην επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας, προειδοποίησε ότι το τελευταίο κύμα μολύνσεων δεν έχει κορυφωθεί ακόμη, εκφράζοντας φόβους ότι όσοι ταξιδέψουν εντός της χώρας για την κινεζική Πρωτοχρονιά αυτό το Σαββατοκύριακο θα προκαλέσουν διάχυση κρουσμάτων σε αγροτικές περιοχές.

Ο Λιου πρόκειται να συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του Τζάνετ Γέλεν στο Νταβός την Τετάρτη, για πρώτη φορά προσωπικά, καθώς Πεκίνο και Ουάσιγκτον αρχίζουν να ξαναχτίζουν διπλωματικές σχέσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v