Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa: Υποβάλλει πρόταση για το 40% συν... 60% της ιταλικής ΙΤΑ

Προ των πυλών η πολυαναμενόμενη προσφορά του γερμανικού αερομεταφορέα για το 40% του διαδόχου της Alitalia, ανοίγοντας τον δρόμο για απόκτηση του 100% και για... υπερατλαντική επέκταση.

Lufthansa: Υποβάλλει πρόταση για το 40% συν... 60% της ιταλικής ΙΤΑ

Κοντά στην υποβολή προσφοράς για την ιταλική ITA Airways βρίσκεται η Lufthansa, στο πλαίσιο συμφωνίας που πιθανότατα θα δώσει στη γερμανική αεροπορική εταιρεία την πλήρη ιδιοκτησία του διαδόχου της Alitalia, σύμφωνα με πηγές που υπό τον όρο της ανωνυμίας επικαλείται το Bloomberg.

Έπειτα από εκτενείς συνομιλίες και από αρκετά... μπρος πίσω για την τύχη της ITA, η Lufthansa πρόκειται τελικά να υποβάλει μια πρώτη προσφορά την Τετάρτη. Ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι έτοιμος να λάβει ένα αρχικό μερίδιο 40% στην ITA, με οψιόν απόκτησης του 100%, ανέφεραν οι πηγές.

Εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωποι της ιταλικής κυβέρνησης δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Η αύξηση του μεριδίου προς την πλήρη ιδιοκτησία με την πάροδο του χρόνου είναι μεν μια πιθανότητα, αν και τα τελικά περιγράμματα της συμφωνίας θα μπορούσαν να αλλάξουν καθώς τα μέρη συνεχίζουν να διαπραγματεύονται, είπε μία από τις πηγές.

Η Lufthansa έχει συνδεθεί με την ITA και την προκάτοχό της Alitalia εδώ και χρόνια. Η εξαγορά του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας θα επιτρέψει στον γερμανικό όμιλο να επεκτείνει τις κερδοφόρες υπερατλαντικές δραστηριότητές του, καθώς η Ιταλία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πύλες εισόδου Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v