Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύσεις 18.000 εργαζομένων από την Amazon

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων, αύξηση των εξόδων και επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών.

Απολύσεις 18.000 εργαζομένων από την Amazon

Η Amazon ξεκινά νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας, σε μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη περικοπή εργατικού δυναμικού στην 28χρονη ιστορία της.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy είπε ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους, κυρίως στους τομείς του ανθρώπινου δυναμικού και των καταστημάτων. Έρχεται αφού η Amazon δήλωσε τον Νοέμβριο ότι προσπαθούσε να μειώσει το προσωπικό της. Το CNBC ανέφερε εκείνη την εποχή ότι η εταιρεία έψαχνε να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους.

Η Amazon μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της καθώς προηγήθηκαν μεγάλες προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε σε περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021, από 798.000 το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων, αύξηση των εξόδων και επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών. Εκτός από τις απολύσεις, η Amazon έχει εφαρμόσει πάγωμα προσλήψεων στο εταιρικό της δυναμικό και επιβράδυνε επενδύσεις.

Η Amazon δεν είναι η μόνη στον χώρο της τεχνολογίας που κάνει περικοπές στο εργατικό της δυναμικό. Εταιρείες από τη Salesforce έως τη Meta και το Twitter έχουν προχωρήσει σε σαρωτικές μειώσεις στον αριθμό των εργαζομένων τους, εν μέσω μιας επιδεινούμενης οικονομικής ύφεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v