Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ σε τραπεζίτες με μισθούς-μπόνους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης της ΕΕ ήταν στην Ισπανία, με έσοδα μεταξύ 14 και 15 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την EBA.

Ιστορικό ρεκόρ σε τραπεζίτες με μισθούς-μπόνους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ

Ο αριθμός των τραπεζιτών και των traders στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ αυξήθηκε σε ρεκόρ το 2021, καθώς τα έσοδα των εταιρειών αυξήθηκαν και κάποιες τράπεζες μετέφεραν στελέχη από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη μετά το Brexit. 

Ο αριθμός αυτών των «υψηλών εισοδημάτων» αυξήθηκε κατά 42% από το προηγούμενο έτος σε 1.957, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) σε δήλωσή της, μεταδίδει το Bloomberg. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για τα μέλη της ΕΕ και τα σχετικά κράτη από τότε που η EBA άρχισε να συλλέγει δεδομένα το 2010. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παραμένει σημαντικό οικονομικό κέντρο μετά την αποχώρηση από την ΕΕ το 2020.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης της ΕΕ ήταν στην Ισπανία, με έσοδα μεταξύ 14 και 15 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την EBA. «Ένα σημαντικό ποσό μεταβλητών αποδοχών αντιστοιχεί σε μία αποζημίωση απόλυσης», ανέφερε, χωρίς να προσδιορίσει ποιος είναι.

Οι τράπεζες ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους το 2021 για να προσλάβουν τραπεζίτες, εν μέσω μιας έξαρσης της δραστηριότητας στο trading λόγω πανδημίας και της αυξημένης ζήτησης για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς και για την έκδοση μετοχών και ομολόγων. Η ανοδική πορεία όμως, σταμάτησε ξαφνικά το επόμενο έτος, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιβάρυνε το οικονομικό κλίμα και τη διάθεση για ντιλ, κάτι που σημαίνει ότι οι τραπεζίτες σε πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν τώρα την προοπτική χαμηλότερων μπόνους για την απόδοσή τους το 2022.

Η αύξηση το 2021 αντανακλά επίσης υψηλότερους μισθούς, ανέφερε η EBA. Τα μπόνους αυξήθηκαν στο ισοδύναμο του 100,6% της πάγιας αμοιβής από 86,4% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τον σταθμισμένο μέσο όρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v