Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκέιτς: Επενδύει $12 εκατ. σε startup ζωοτροφών για να μην... αερίζονται οι αγελάδες

Η αυστραλιανή Rumin8 ταΐζει... συνθετικά φύκια τα βοοειδή, ώστε να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια που επιβαρύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σειρά δισεκατομμυριούχων επενδύουν στην αλλαγή κτηνοτροφικού μοντέλου.

Γκέιτς: Επενδύει $12 εκατ. σε startup ζωοτροφών για να μην... αερίζονται οι αγελάδες

Ο Μπιλ Γκέιτς εντάχθηκε σε μια ομάδα δισεκατομμυριούχων που επενδύουν σε μια αυστραλιανή startup κλιματικής τεχνολογίας που έχει στόχο να διαταράξει τη βιομηχανία ζωοτροφών, παράγοντας ένα πρόσθετο συστατικό που καλλιεργείται στο εργαστήριο. Κι αυτό για να μην παράγουν μεθάνιο «αεριζόμενες» οι αγελάδες, ώστε φυσικά να επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή.

Η Breakthrough Energy Ventures LLC, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Microsoft και το Harvest Road Group του Αντριου Φόρεστ, συμμετείχε σε γύρο χρηματοδότησης φάσης 2, ύψους 12 εκατ. δολαρίων, για την Rumin8 Pty, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία με έδρα το Περθ αναπτύσσει ένα συμπλήρωμα για ζώα που παρασκευάζεται από συνθετικό βρομοφόρμιο, συστατικό που βρίσκεται σ' ένα κόκκινο φύκι.

Η χορήγηση φυκιών στην τροφή των βοοειδών θα μπορούσε να μειώσει κατά 98% το μεθάνιο που εκπέμπουν. Η κτηνοτροφία ευθύνεται για το ένα τρίτο του μεθανίου που εκπέμπεται από ανθρώπινη δραστηριότητα, του κυριότερου παράγοντα που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη μετά το διοξείδιο του άνθρακα.

Η επένδυση ακολουθεί τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον αντίκτυπο της κτηνοτροφίας στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Ο Γκέιτς υπήρξε οξύς επικριτής του κλάδου, έχοντας υποστηρίξει και άλλες εταιρείες, όπως οι Beyond Meat και Impossible Foods.

Εκτός από τον Γκέιτς, στην Breakthrough Energy συμμετέχουν δισεκατομμυριούχοι επενδυτές όπως ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο Τζακ Μα της Alibaba Group και ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και ιδρυτής του Bloomberg News Μάικλ Μπλούμπεργκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v