Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σουηδία ζητά εκ νέου διάλογο με την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Κρίστερσον επιθυμεί να «αποκατασταθεί ένας λειτουργικός διάλογος» με την Άγκυρα για την πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ το ταχύτερο δυνατό. «Όχι στους προβοκάτορες».

Η Σουηδία ζητά εκ νέου διάλογο με την Τουρκία

Η Στοκχόλμη θέλει να αποκαταστήσει τον διάλογο με την Τουρκία αναφορικά με τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

«Δεν υπάρχει πιο σημαντικό θέμα εθνικής ασφάλειας από το να γίνουμε γρήγορα μέλη του ΝΑΤΟ, μαζί με τη Φινλανδία», δήλωσε ο Κρίστερσον στους δημοσιογράφους.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλει να επανέλθει σ' έναν λειτουργικό διάλογο για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Εάν δεν έχουμε λειτουργικό διάλογο, θα είναι δυσκολότερο για τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αυτό θα έχει συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας», τόνισε.

«Θέλω να επαναλάβω έναν διάλογο εργασίας με την Τουρκία», τόνισε επικρίνοντας τους «προβοκάτορες» που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη σουηδική υποψηφιότητα και απευθύνοντας έκκληση για «ηρεμία» απέναντι σε μια «σοβαρή» κατάσταση.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του χρειάζεται την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ ώστε να έχει την εγγύηση ασφαλείας που προβλέπει το Άρθρο 5.

Η Τουρκία ανέβαλε επ' αόριστον τις τριμερείς συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ μετά τις αντιτουρκικές διαδηλώσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Στοκχόλμη, στη μια εκ των οποίων ένας ακροδεξιός πολιτικός έκαψε αντίγραφο του Κορανίου κοντά στην τουρκική πρεσβεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v