Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαταλείπει ο Μέρντοκ τα σχέδια συγχώνευσης Fox και News Corp

Ο Μέρντοχ, 91 ετών, πίστευε ότι υπήρχαν ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των ειδησεογραφικών του μέσων της Fox και της News Corp. Μεγαλομέτοχοι διαφώνησαν.

Εγκαταλείπει ο Μέρντοκ τα σχέδια συγχώνευσης Fox και News Corp

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ εγκατέλειψε τα σχέδια για συγχώνευση της Fox και της News Corp, αφού στην προσπάθεια του αντιτάχθηκαν οι μέτοχοι.

Οι εταιρείες του Murdoch ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι οι «ειδικές επιτροπές» που συστάθηκαν για τη διερεύνηση των όρων της πιθανής συγχώνευσης θα διαλύονταν με άμεση ισχύ με το σκεπτικό ότι η πρόταση δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των μετόχων της Fox και της News Corp «αυτή τη στιγμή».

Εκτός από την κατάργηση της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης, η News Corp βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να πουλήσει το 80% του μεριδίου της της Move στην ανταγωνιστική CoStar, σύμφωνα με τρία άτομα που ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις.

Ο Μέρντοχ, 91 ετών, πίστευε ότι υπήρχαν ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των ειδησεογραφικών του μέσων της Fox και της News Corp, συμπεριλαμβανομένων των Fox Business, Fox News, Barron's, MarketWatch και The Wall Street Journal. Ωστόσο, αντιμετώπισε αντίσταση από ορισμένους μεγάλους μετόχους της News Corp που πίστευαν ότι η συγχωνευμένη εταιρεία θα άξιζε λιγότερο στο χρηματιστήριο από τους μεμονωμένους ομίλους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v