Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακόμη 6.000 θέσεις εργασίας κόβει η Philips

Η εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού είχε ανακοινώσει πέρυσι τη μείωση 4.000 θέσεων εργασίας. Η εταιρεία παλεύει με έξοδα που συνδέονται με ανακλήσεις συσκευών υπνικής άπνοιας. Η μετοχή της κάνει άλμα 8%.

Ακόμη 6.000 θέσεις εργασίας κόβει η Philips

Ακόμη 6.000 θέσεις ή περίπου το 8% του συνόλου κόβει η Royal Philips, καθώς η εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού μειώνει τα έξοδα ενώ παλεύει με δαπανηρές ανακλήσεις ορισμένων από τα καταναλωτικά προϊόντα της. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μειώσεις, οι μισές από τις οποίες θα εφαρμοστούν το 2023, έρχονται μετά τις 4.000 περικοπές θέσεων εργασίας που είχαν ήδη ανακοινωθεί πέρυσι. Η μετοχή της κάνει άλμα 8%.

«Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό μέτρο, αλλά θεωρούμε απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε το αυξανόμενο κόστος σε όλη την εταιρεία και τον κόσμο, αλλά και να μας κάνουμε πιο ευέλικτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Roy Jakobs τη Δευτέρα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

Η εταιρεία παλεύει με δαπάνες που συνδέονται με συσκευές υπνικής άπνοιας (CPAP). Η ολλανδική εταιρεία όπως είχε ενημερώσει το 2021 ανακάλεσε ορισμένες αναπνευστικές συσκευές και μηχανικούς αναπνευστήρες λόγω ενός τμήματός τους από αφρό που μπορεί να διασπαστεί και να γίνει τοξικός, προκαλώντας δυνητικά καρκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v