Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπαρκτός ο κίνδυνος για ύφεση στη Γερμανία

Το ΑΕΠ υποχώρησε 0,2% το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, έναντι προηγούμενης εκτίμησης που ήθελε την παραγωγή στάσιμη.

Υπαρκτός ο κίνδυνος για ύφεση στη Γερμανία

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς -ένα αποτέλεσμα χειρότερο από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, το οποίο καθιστά πιο πιθανή την ύφεση λόγω των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από τη στατιστική υπηρεσία έρχονται σε αντίθεση με την εκτίμηση αυτού του μήνα ότι η παραγωγή παρέμεινε στάσιμη το τέταρτο τρίμηνο. Σημαίνουν επίσης ότι μια συρρίκνωση την περίοδο έως τον Μάρτιο θα εξακολουθούσε να προκαλεί ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Αρκετοί δείκτες τις τελευταίες εβδομάδες υποδεικνύουν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη Γερμανία μετά από έναν ήπιο χειμώνα και τις καλά γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου. Οι τιμές χονδρικής έχουν πέσει από τα υψηλά ρεκόρ, τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί νωρίτερα από ό,τι πίστευαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v