Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οργανική ανάπτυξη 19% και αύξηση εσόδων 60% το 2022 για τον όμιλο Howden

Οργανική ανάπτυξη 19% και αύξηση εσόδων 60% το 2022 για τον όμιλο Howden

Ο διεθνής ασφαλιστικός Όμιλος Howden Group Holdings, δημοσίευσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2022 (με ημερομηνία λήξης 30.09.2022).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Όμιλος Howden επιτυγχάνει οργανική ανάπτυξη ρεκόρ ύψους 19%, 60% αύξηση των εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα £1,841 δισεκ., έναντι £1,148 δισεκ. κατά το 2021) και αύξηση των Λειτουργικών Κερδών (EBITDA) κατά 69%, ήτοι στα £565 εκ., έναντι £335 εκ. κατά την περσινή χρονιά.

Παράλληλα, μετά την εξαγορά της TigerRisk και της March S.A., που ολοκληρώθηκαν μετά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2022, τα έσοδα του Ηowden Group διαμορφώνονται στα £2,036 δισεκ., ενώ τα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) προσεγγίζουν τα £648 εκ.

Κατά το 2022 προσλήφθηκαν στο Howden Group περισσότεροι από 1.000 νέοι εργαζόμενοι, πλέον των 4.100 που προήλθαν από τις εξαγορές, μεταξύ των οποίων και 400 υψηλόβαθμα στελέχη και επαγγελματίες, που, κατά τους τελευταίους 24 μήνες. αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τoν Όμιλο.

Ο David Howden, CEO, Howden Group, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος Howden επέτυχε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα κατά το 2022, με κυρίαρχη την οργανική ανάπτυξη κατά 19%, η οποία είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη γιατί έπεται της επίσης εντυπωσιακής ανάπτυξης κατά 19% που σημειώθηκε το 2021. Σε pro forma βάση, σχεδόν διπλασιάσαμε το έσοδό μας μέσα σε μόλις 12 μήνες. Το διαφοροποιημένο επενδυτικό μοντέλο της Howden, που ενσωματώνει τη μετοχική σχέση των εργαζόμενων με τους μακροπρόθεσμους θεσμικούς επενδυτές, εξακολουθεί να προσδίδει στον οργανισμό τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις νέες ευκαιρίες και να ενδυναμώνει τη βιωσιμότητα της κεφαλαιακής μας βάσης.

Καλωσορίσαμε 1,000 νέους εργαζόμενους – μετόχους μέσα σε έναν χρόνο και σήμερα φτάσαμε στους 3.500, μαζί με το ίδρυμα Howden Group Foundation, που αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς μας μετόχους.

Ο συνδυασμός της Howden με την TigerRisk ενσαρκώνει την ολοκλήρωση του τέταρτου και τελευταίου πυλώνα της αρχιτεκτονικής πάνω στην οποία σχεδιάσαμε τη στρατηγική ανάπτυξη και αποτελεί μία φρέσκια, δυναμική πρόταση για τους πελάτες μας, αφού πλέον μας δίνει τη δυνατότητα παροχής ολιστικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν την ασφάλιση, τους ειδικούς κλάδους (specialty), τις αντασφάλειες, την ανάληψη κινδύνων, τις κεφαλαιαγορές και τη συμβουλευτική (advisory). Η Howden Tiger αποτελεί μια νέα δύναμη, που εδώ και χρόνια χρειαζόταν στην αντασφαλιστική αγορά, έναν ηγέτη σε πολλούς τομείς με μεγάλη ανάπτυξη, όπως τα MGAs οι προαιρετικές αντασφαλίσεις, που θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης ταλαντούχων επαγγελματιών.

Κατά τους τελευταίους 18 μήνες, εκτελέσαμε, χωρίς καμία απολύτως παρεκτροπή τη στρατηγική μας, με στόχο να χτίσουμε έναν οργανισμό με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα το επιτύχαμε συνεργαζόμενοι με επιχειρηματικές μονάδες που επιδιώκουν τη συνεχή ανάπτυξη, προσελκύοντας και διατηρώντας ταλαντούχους ανθρώπους, επαγγελματίες που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο όραμα και πάθος.

Επιπλέον, επετεύχθη απαράμιλλη διασπορά και εξειδίκευση στις αγορές του Η.Β. και της Ιρλανδίας και συνεχίζουμε δυναμικά την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Σχεδόν οι μισές από τις 31 εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 12μηνο αφορούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ οι πιο πρόσφατη, της March R.S. (μετά το τέλος της χρήσης 2022), αντανακλά την απόφασή μας να δημιουργήσουμε μια κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη».
ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v