Επένδυση $400 εκατ. στην Adani από εταιρεία της βασιλικής οικογένειας των ΗΑΕ

Η επένδυση της International Holding, η οποία ελέγχεται από βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι, αποτελεί το 16% της πώλησης μετοχών της Adani Enterprises.

Επένδυση $400 εκατ. στην Adani από εταιρεία της βασιλικής οικογένειας των ΗΑΕ

Η International Holding, η οποία ελέγχεται από βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι, δήλωσε ότι θα επενδύσει 1,4 δισ. ντιρχάμ (400 εκατ. δολάρια) στην πώληση μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων που πραγματοποιεί η ναυαρχίδα του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η IHC, η οποία επένδυσε σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε εταιρείες του Adani πέρυσι, πραγματοποιεί την επένδυση στην Adani Enterprises μέσω της θυγατρικής της Green Transmission Investment Holding RSC, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα. Η επένδυση αποτελεί το 16% της πώλησης μετοχών της Adani Enterprises.

Η ανακοίνωση της IHC έρχεται καθώς ο Adani προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία μετά την επίθεση στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του μεγιστάνα από την αμερικανική εταιρεία short seller Hindenburg Research. Οι μετοχές των περισσότερων εταιρειών του Ομίλου Adani υποχώρησαν τη Δευτέρα παρά την αντίκρουση των ισχυρισμών για απάτη της εταιρείας Hindenburg Research.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v