Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν για τα εργοστάσια της ευρωζώνης

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών της S&P Global σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών και στις 48,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 47,8 του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια προκαταρκτική ένδειξη. Παραμένει ωστόσο σε ύφεση.

Τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν για τα εργοστάσια της ευρωζώνης

Η ύφεση της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης κατέβασε ταχύτητα και πάλι τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν τελειώσει, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ότι οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν και η πτώση της ζήτησης μετριάζεται, οδηγώντας σε άνοδο της αισιοδοξίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών και στις 48,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 47,8 του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια προκαταρκτική ένδειξη. Εξακολουθεί να είναι κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο PMI που αναμένεται την Παρασκευή και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, έφτασε στις 48,9 μονάδες, το υψηλότερο από τον Ιούνιο και βελτιωμένος από τις 47,8 του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ήταν η όγδοη διαδοχική ένδειξη κάτω των 50 μονάδων.

Παρόλο που ο δείκτης τιμών εισροών PMI σημείωσε πτώση τον περασμένο μήνα, ο δείκτης που αντανακλά τις τιμές παραγωγής αυξήθηκε ελαφρά - αλλά παρέμεινε σταθερά κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο ετών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δείκτης ΡΜΙ τον Ιανουάριο έφτασε στις 47 μονάδες, από τις 45,3 του Δεκεμβρίου 2022 και υπερβαίνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση για 46,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v