Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακυρώνει την πώληση μετοχών η ινδική Adani

Αποσύρει την πώληση μετοχών $2,5 δισ. ο όμιλος του Γκαουτάμ Αντάνι επικαλούμενος τη μεταβλητότητα στις αγορές. Επιστρέφει χρήματα στους επενδυτές. Βουτιά 28% για τη μετοχή.

Ακυρώνει την πώληση μετοχών η ινδική Adani

O ινδικός κολοσσός Adani ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ακυρώνει την πώληση μετοχών, επικαλούμενη τη μεταβλητότητα που επικρατεί στην αγορά.

Ο όμιλος του Γκαουτάμ Αντάνι προχώρησε σε προσφορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων παρά το παρατεταμένο sell-off στα ομόλογα και τις μετοχές του ομίλου μετά την έκθεση short-seller που κατηγορούσε την εταιρεία για λογιστικές απάτες. 

«Δεδομένης της πρωτοφανούς κατάστασης και της τρέχουσας μεταβλητότητας στην αγορά η εταιρεία με γνώμονα την προστασία του συμφέροντος της επενδυτικής της κοινότητας επιστρέφει τα έσοδα και αποσύρει τη συναλλαγή» ανέφερε σε ανακοίνωση η εταιρεία. 

Η μετοχή της Adani Enterprises βούτηξε ως και 28% την Τετάρτη, η μεγαλύτερη πτώση στην ιστοριά της. 

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία 60χρονου Αντάνι, έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα αφότου η Hindenburg Research κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο ότι «έκανε τη μεγαλύτερη απάτη στην εταιρική ιστορία». Οι εταιρείες του, που επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό σε υποδομές έχουν διαγράψει πάνω από 90 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης από τότε που ο short seller δημοσίευσε τα ευρήματά του.

Ο Αντάνι έχασε 36 δισ. δολάρια από την καθαρή περιουσία του τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο μέρος από οποιονδήποτε μεγιστάνα που παρακολουθεί το Bloomberg.

Η κατρακύλα ήρθε μετά από μια εντυπωσιακή άνοδο που τον οδήγησε στη Νο 2 θέση του κόσμου, ακριβώς πίσω από τον Ελον Μασκ. Το αφεντικό του Adani Group ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v