Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: 80 χρόνια μετά, μας απειλούν και πάλι γερμανικά τανκς

Βέβαιος για νίκη επί της Ουκρανίας ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του για την επέτειο της μάχης του Στάλινγκραντ κατά των Γερμανών. «Κίνδυνος για τη χώρα μας, και τότε και τώρα, η ιδεολογία του ναζισμού».

Πούτιν: 80 χρόνια μετά, μας απειλούν και πάλι γερμανικά τανκς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε τη σημερινή μάχη της χώρας του κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με τη νίκη της Ρωσίας (ΕΣΣΔ) εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφωνώντας ομιλία για τα 80 χρόνια από την αποφασιστική μάχη του Στάλινγκραντ

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι βέβαιη πως θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως ήταν βέβαιη και πριν από 80 χρόνια. «Η ιδεολογία του ναζισμού δημιουργεί άμεσο για κίνδυνο για τη χώρα μας».

Επικρίνοντας την απόφαση του Βερολίνου να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μας απειλούν και πάλι τα γερμανικά τανκς», προσθέτοντας πως η Ρωσία αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά τη Γερμανία και την απειλή που αντιπροσωπεύει.

«Θα παρατάξουμε πιο πολλά τανκς», επισήμανε, υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι η Ρωσία έχει πολλούς φίλους, «μεταξύ άλλων και στην αμερικανική ήπειρο».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στην πόλη Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας, δηλαδή στο πρώην Στάλινγκραντ, στο πλαίσιο εκδήλωσηε μνήμης για τη σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας πριν από 80 χρόνια.

Το 1942-43 το Στάλινγκραντ ήταν η τοποθεσία της πιο αιματηρής μάχης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Κόκκινος Στρατός, με πάνω από 1 εκατομμύριο απώλειες, κατατρόπωσε τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις εισβολής.

Ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Σοβιετικού στρατάρχη και επισκέφθηκε το κεντρικό μνημείο της πόλης, όπου τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών της μάχης.

Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους του Βόλγκογκραντ για να παρακολουθήσουν την παρέλαση τεθωρακισμένων εποχής, σύγχρονων αρμάτων, καθώς και υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v