Προχωρά σε πληρωμές ομολόγων ο Adani

Προγραμματισμένες καταβολές 24 εκατ. δολαρίων, εν αναμονή της πιστωτικής έκθεσης με στόχο να διαλυθούν οι ανησυχίες που εγείρει η έκθεση της Hindenburg σχετικά με τη ρευστότητα του ινδικού ομίλου.

Προχωρά σε πληρωμές ομολόγων ο Adani

Οι εταιρείες του Ομίλου Adani πραγματοποίησαν προγραμματισμένες πληρωμές εκκρεμών ομολόγων σε δολάρια την Πέμπτη, δήλωσαν στο Reuters ένας κάτοχος ομολόγων και μια πηγή με άμεση γνώση της στρατηγικής του ινδικού ομίλου.

Οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν καθώς ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, με επικεφαλής τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Gautam Adani, αγωνίζεται να σώσει από την καταστροφή τις μετοχές του μετά την επικριτική έκθεση της αμερικανικής short-seller Hindenburg Research για τις επιχειρηματικές του πρακτικές την περασμένη εβδομάδα.

Η Adani Ports και η Special Economic Zone πλήρωσαν κουπόνια, ανέφεραν οι δύο πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Επίσης, προς πληρωμές ομολόγων οδεύει και η Adani Transmission.

Ο Όμιλος Adani σχεδιάζει να εκδώσει πιστωτική έκθεση έως την Παρασκευή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εγείρονται από την έκθεση Hindenburg σχετικά με τη ρευστότητά του, ανέφερε η πηγή.

Ο Όμιλος Adani δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι υπολογισμοί του Reuters δείχνουν ότι στις 2 Φεβρουαρίου ληξιπρόθεσμες ήταν πληρωμές τόκων συνολικού ύψους 24 εκατ. δολαρίων σε τρία ομόλογα που εκδόθηκαν με λήξη το 2031, το 2032 και το 2041.

Η Brokerage CLSA εκτίμησε σε έκθεση της 26ης Ιανουαρίου ότι το ενοποιημένο χρέος των πέντε κορυφαίων εταιρειών του Ομίλου -των Adani Enterprises, Adani Ports, Adani Power, Adani Green και Adani Transmission- διαμορφώθηκε σε 2,1 τρισ. ρουπίες Ινδίας (25,60 δισ. δολάρια).

Το τραπεζικό χρέος αποτελεί μόλις το 38% του συνολικού χρέους, ενώ τα ομόλογα αποτελούν το 37%, ανέφερε το σημείωμα της CLSA.

Η Goldman Sachs και η JPMorgan έχουν πει σε πελάτες τους ότι τα ομόλογα που σχετίζονται με την επιχειρηματική αυτοκρατορία του Gautam Adani μπορούν να προσφέρουν αξία, μεταδίδει το Bloomberg.

Η περιουσία του Adani αυξήθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αλλά υποχώρησε σε μόλις μια εβδομάδα, αφού το Hindenburg με έδρα τις ΗΠΑ δημοσίευσε την επικριτική του έκθεση στις 24 Ιανουαρίου, οδηγώντας σε απώλειες 100 δισ. δολαρίων από επτά εισηγμένες του ομίλου στην Ινδία.

Τα ομόλογα του ομίλου σε δολάρια υποχώρησαν περαιτέρω, μια μέρα αφού η ναυαρχίδα Adani Enterprises ακύρωσε αναπάντεχα την πώληση μετοχών 2,5 δισ. δολαρίων.

Οι πληρωμές κουπονιών για ομόλογα «θα συνεχιστούν κανονικά», πρόσθεσε η πηγή, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πτώση των τιμών των μετοχών ή τις τρέχουσες προκλήσεις για τον όμιλο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v