Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι στη Γερμανία για οικονομία στο αέριο

Alert σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την αρμόδια αρχή. Πολύ λίγο αέριο εξοικονόμησαν τις τελευταίες εβδομάδες. Πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση κατά τουλάχιστον 20% για να ανταπεξέλθει η χώρα.

Καμπανάκι στη Γερμανία για οικονομία στο αέριο

Πολύ λίγο φυσικό αέριο εξοικονόμησαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στη Γερμανία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή δικτύου της χώρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι καταναλωτές φυσικού αερίου εξοικονόμησαν μόνο 8,6% την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου σε σύγκριση με τη μέση χρήση μεταξύ 2018 και 2021 και 14% λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, δήλωσε ο Klaus Mueller, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής BNetzA, σε ανάρτηση στο Twitter την Παρασκευή.

Εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα και είπε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 20% για να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της απώλειας προμηθειών από τη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή την εβδομάδα κλήθηκε να περιορίσει τη ζήτηση για να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει τον επόμενο χειμώνα - ειδικά εάν οι ρωσικές προμήθειες δεν επιστρέψουν. Η Γερμανία εξαρτιόταν ιδιαίτερα από το ρωσικό αέριο πριν από την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία και οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν επαρκούν ακόμη για να υποκαταστήσουν αυτούς τους όγκους.

Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων της Γερμανίας είναι πλήρεις πάνω από 78% και επομένως πολύ πάνω από τον στόχο της κυβέρνησης του 40% για την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής. Ο Mueller είπε ότι αυτό ήταν «καλό» και θα βοηθήσει στην προετοιμασία της χώρας για τον επόμενο χειμώνα.

H τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κινείται 0,9% ανοδικά, στα 57,57 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v