Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To ράλι των μετοχών θα φέρει Αποκάλυψη, προειδοποιεί η BofA

Να μην υπνοβατούν, καλεί τους επενδυτές η Bank of America, καθώς ο εφησυχασμός των υψηλών δεικτών θα προσγειώσει ανώμαλα τις μετοχές σε περίπτωση ύφεσης το 2ο εξάμηνο. Εισροές 44,7 δισ. δολαρίων σε έναν μήνα στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

To ράλι των μετοχών θα φέρει Αποκάλυψη, προειδοποιεί η BofA

Το ράλι των αμερικανικών μετοχών έχει ήδη τρέξει αρκετά και οι επενδυτές θα προσγειωθούν απότομα εάν η οικονομική ανάπτυξη καταρρεύσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λένε αναλυτές της Bank of America.

Το trading «πονάει όταν αναβάλλεται η Αποκάλυψη», αναφέρει ομάδα με επικεφαλής τον Μάικλ Χάρτνετ. Ο κίνδυνος είναι να φουντώσει ξανά τους επόμενους μήνες ο πληθωρισμός και να αντιμετωπίσει βαθύτερη ύφεση η αμερικανική οικονομία το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αφού παραμείνει ανθεκτική το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφεραν.

Οι παγκόσμιες εισροές 44,7 δισ. δολαρίων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με το σημείωμα που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global, επιβεβαιώνουν το ράλι που έτρεξε από την αρχή του 2023, χάρη σε ενδείξεις για τη μείωση του πληθωρισμού, την αισιοδοξία για το άνοιγμα της Κίνας και τις ελπίδες ότι οι πιο αργές οικονομίες θα αναγκάσουν τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν τις αυξήσεις επιτοκίων.

Τα στοιχεία της Παρασκευής, μάλιστα, έδειξαν δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ σε σχέση με ό,τι αναμενόταν, καθώς και ποσοστό ανεργίας σε χαμηλό 53 ετών, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας παρά την πιο επιθετική στάση της Fed εδώ και χρόνια. 

Ο Χάρτνετ συνιστά στους επενδυτές να αρχίσουν να πωλούν όταν ο S&P 500 βρεθεί πάνω από 4.200 μονάδες — μόλις 0,5% πάνω από το τελευταίο κλείσιμο. Αναμένει, επίσης, ότι θα φτάσει στα υψηλά του πρώτου τριμήνου πριν από τις 14 Φεβρουαρίου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley δήλωσε ότι οι επενδυτές που συρρέουν στον αγώνα δρόμου των μετοχών θα απογοητευτούν αν αψηφούν τη Fed. Ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JPMorgan υποστήριξε πως η οικονομία οδεύει προς ύφεση τη στιγμή που οι μετοχές κάνουν ράλι, προετοιμάζοντας τη «σύγκρουση».

Μεταξύ άλλων ροών, την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσίασαν εισροές για τρίτη εβδομάδα, στα 19,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδυτές διοχέτευσαν 7,7 δισ. δολάρια σε μετοχές αναδυόμενων αγορών, μεταδίδει το Bloomberg. Οι αμερικανικές μετοχές είχαν θετικές ροές 6,7 δισ. δολαρίων, με τα χρηματοοικονομικά και την ενέργεια σε πρώτο επενδυτικό πλάνο, ενώ υποχώρησαν η υγειονομική περίθαλψη και τα ακίνητα. Τα ομόλογα είχαν εισροές 7,8 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v