Πυρά Σοϊλου κατά ΗΠΑ: Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία

Κάθε Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα «έχει την αγωνία πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας», υποστηρίζει ο υπ. Εσωτερικών.

Πυρά Σοϊλου κατά ΗΠΑ: Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία

Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι κάθε Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα «έχει την αγωνία πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας».

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε δηλώσεις του, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σημείωσε: «Από εδώ απευθύνομαι στον πρέσβη των ΗΠΑ. Ξέρω καλά ποιους δημοσιογράφους βάζεις να γράφουν. Να αποσύρεις τα βρώμικα χέρια σου πάνω από την Τουρκία! Το ξαναλέω. Να αποσύρεις τα βρώμικα χέρια σου πάνω από την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της Τουρκίας από ισχυρές δυτικές χώρες, με πρόσχημα τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών και πραγματικό στόχο να πληγεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας.

«Τη στιγμή που διακηρύσσουμε τον στόχο μας για 60 εκατ. τουρίστες, ύστερα από μια χρονιά όπου 51,5 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή συναλλάγματος 46 δισ. δολ., αυτοί (οι Δυτικοί) βρίσκονται ένα βήμα από την εξαπόλυση ενός νέου ψυχολογικού πολέμου εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο Σοϊλού.

Αφορμή για τις καταγγελίες του Τούρκου αξιωματούχου στάθηκε η απόφαση της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ολλανδίας και άλλων δυτικών χωρών να κλείσουν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη εβδομάδα. Δικαιολογώντας την απόφαση του Βερολίνου, η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα επικαλέστηκε τον κίνδυνο επιθέσεων εκδίκησης για τις πρόσφατες αντιμουσουλμανικές διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία και Δανία) όπου ακροδεξιοί έκαψαν αντίγραφα του Κορανίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v