Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπληξη από τις παραγγελίες για made in Germany εργοστασιακά προϊόντα

Με άλμα 3,2% τον Δεκέμβη, αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ακόμη μία ένδειξη που θέλει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να αποφεύγει την ύφεση τον χειμώνα.

Εκπληξη από τις παραγγελίες για made in Germany εργοστασιακά προϊόντα

Οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα περάσει τον χειμώνα χωρίς να δει ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ζήτηση αυξήθηκε 3,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από την άνοδο 2% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Το άλμα οφείλεται σε μεγάλες παραγγελίες, χωρίς τις οποίες θα υπήρχε πτώση 0,6%, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία.

Η γερμανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθιστώντας δύσκολη την αποφυγή μιας ύφεσης λόγω των υψηλότερων λογαριασμών ενέργειας.

Αρκετοί δείκτες εξακολουθούν να δείχνουν αυξανόμενη εμπιστοσύνη μετά τον ήπιο χειμωνιάτικο καιρό και τις καλά γεμάτες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου. Οι τιμές χονδρικής έχουν υποχωρήσει από υψηλά ρεκόρ, δίνοντας αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Επιχειρηματικές έρευνες της S&P Global έδειξαν βελτίωση της κατάστασης στην αρχή του έτους, καθώς μειώθηκαν τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και υποχώρησαν οι πιέσεις στο κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v