Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Google λανσάρει τo Βard για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

To λανσάρισμα του Bard έρχεται τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια ότι η Microsoft πρόκειται να αρχίσει να χρησιμοποιεί το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Η Google λανσάρει τo Βard για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

Η Google λανσάρει chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Bard για να ανταγωνιστεί το ChatGPT της Microsoft.

To Bard θα χρησιμοποιηθεί αρχικά δοκιμαστικά μεταξύ ομάδας επιλεγμένων χρηστών πριν κυκλοφορήσει στο κοινό τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Όπως μεταδίδει το BBC, το Bard βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία Lamda της Google, ένα νευρωνικό μοντέλο γλώσσας για το οποίο ένας μηχανικός της εταιρείας υποστήριξε πρόσφατα ότι δίνει τόσο ανθρώπινες απαντήσεις που ο ίδιος πιστεύει ότι έχει αποκτήσει συνείδηση.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την τρέχουσα μηχανή αναζήτησής του.

«To Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της γνώσης του κόσμου με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων» υπογράμμισε o CEΟ της Google, Σούνταρ Πιχάι, σε blog.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί αρχικά σε μια «ελαφριά» έκδοση της Lamda, που θα απαιτεί λιγότερη ισχύ ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, ανέφερε ο κ. Πιχάι.

Η ανακοίνωση της Google έρχεται τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια ότι η Microsoft πρόκειται να αρχίσει να χρησιμοποιεί το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing, μετά από επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία που εξέλιξε την εφαρμογή, την OpenAI.

Το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να υποβάλλει αιτήματα σε μορφή κειμένου, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο. Μπορεί να δημιουργήσει ομιλίες, τραγούδια, ειδησεογραφικά άρθρα και μαθητικές και φοιτητικές εργασίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v