Kατά του ντιλ εξαγοράς της Activision από τη Microsoft ύψους $75 δισ. η Βρετανία

Η βρετανική αρχή υποστηρίζει ότι θα μπορούσε «να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία για τους gamers του Ηνωμένου Βασιλείου».

Kατά του ντιλ εξαγοράς της Activision από τη Microsoft ύψους $75 δισ. η Βρετανία

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η εξαγορά της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 75 δισ. δολαρίων θα μπορούσε «να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία για τους gamers του Ηνωμένου Βασιλείου». Τα σχόλια θέτουν σε περαιτέρω κίνδυνο τη συμφωνία ορόσημο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών δήλωσε ότι η συμφωνία αποδυναμώνει τον «σημαντικό ανταγωνισμό μεταξύ Xbox και PlayStation» στις κονσόλες παιχνιδιών και καταπνίγει τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά του cloud gaming.

Τα ευρήματα είναι ένα πλήγμα για τη Microsoft, η οποία μάχεται με ρυθμιστικές έρευνες στις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ, προκειμένου να επιτύχει τη μεγαλύτερη συμφωνία της και να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών από άποψη εσόδων, πίσω από την κινεζική Tencent και την ιαπωνική Sony.

Η βρετανική αρχή είπε ότι τα στοιχεία που είχε αναλύσει δείχνουν ότι η Microsoft θα είχε εμπορικά κίνητρα να κάνει το παιχνίδι της Activision «Call of Duty» αποκλειστικά για το Xbox της, βλάπτοντας ανταγωνιστές κατασκευαστές κονσόλας, όπως η Sony. Το blockbuster παιχνίδι απέφερε 30 δισ. δολάρια σε πωλήσεις για την Activision.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v