Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύει 7.000 εργαζομένους η Disney

Αναδιάρθρωση που θα εξοικονομήσει 5,5 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια ξεκινά η εταιρεία για να αναζωογονήσει τη δημιουργική παραγωγή της και να κάνει την επιχειρηματική δραστηριότητα streaming επικερδή.

Απολύει 7.000 εργαζομένους η Disney

Ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, Bob Iger, ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας, περίπου το 3% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ως μέρος μιας ευρείας αναδιάρθρωσης που είπε ότι θα εξοικονομήσει 5,5 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια, θα αναζωογονήσει τη δημιουργική παραγωγή της και θα κάνει την επιχειρηματική δραστηριότητα streaming επικερδή.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές περίμεναν να ακούσουν το στρατηγικό σχέδιο του Iger για την αναζωογόνηση της εταιρείας από τον αιφνιδιαστικό επαναδιορισμό του τον Νοέμβριο. Σε μια δήλωση, είπε ότι η Disney «ξεκινά έναν σημαντικό μετασχηματισμό» που θα οδηγήσει σε «διατηρημένη ανάπτυξη και κερδοφορία» στο streaming.

Οι μετοχές της Disney εκτινάχθηκαν έως και 9% μετά την ανακοίνωση.

Τα έσοδα της Disney αυξήθηκαν στα 23,5 δισ. δολάρια το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο και τα κέρδη ενισχύθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια. Τα κέρδη 99 σεντς ανά μετοχή ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street για 78 σεντς, αλλά μειωμένα από το 1,06 δολάριο ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Disney Plus, η ναυαρχίδα της υπηρεσίας streaming, έχασε περίπου 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίμηνο, κυρίως λόγω της απώλειας του κρίκετ της Premier League της Ινδίας. Oι συνολικοί συνδρομητές της ήταν 161,8 εκατ. έναντι πρόβλεψης για 161,1 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v