Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση-ρεκόρ έκανε στις τιμές της η Unilever

Η εταιρεία παραγωγής των κύβων Knorr, του παγωτού Ben & Jerry's και της χλωρίνης Domestos εκτιμά ότι οι αυξήσεις των πρώτων υλών θα είναι σημαντικά χαμηλότερες το δεύτερο εξάμηνο φέτος.

Αύξηση-ρεκόρ έκανε στις τιμές της η Unilever

Κατά 13,3% ανέβασε τις τιμές η Unilever τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στις τριμηνιαίες αυξήσεις τιμών, καθώς μεταβίβασε το υψηλότερο κόστος των βασικών εμπορευμάτων και της ενέργειας στους καταναλωτές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία παραγωγής των κύβων Knorr, του παγωτού Ben & Jerry's και της χλωρίνης Domestos εκτιμά ότι οι αυξήσεις των πρώτων υλών θα είναι σημαντικά χαμηλότερες το δεύτερο εξάμηνο.

Ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 9% το 2022, υψηλότερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, ενώ η αύξηση των τιμών κατά 11,3% κατά τη διάρκεια του έτους προκάλεσε μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 2,1%.

Προέβλεψε ανάκαμψη των όγκων πωλήσεων καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί το 2023: «Ως συνέπεια της συγκράτησης στο επίπεδο των αυξήσεων των τιμών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, πιστεύουμε ότι θα δούμε βελτιωμένη απόδοση όγκου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v