Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα απούλητα αθλητικά της σειράς Kanye West χτύπημα για την Adidas

Βουτιά 9% για τη μετοχή της. Διέκοψε τη συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή μόδας Ye, παλιότερα γνωστό ως Kanye West, το πρόσωπο της αθλητικής σειράς Yeezy, τον Οκτώβριο, αφού ο ράπερ έκανε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια.

Τα απούλητα αθλητικά της σειράς Kanye West χτύπημα για την Adidas

Η Adidas θα μπορούσε να χάσει περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε έσοδα το 2023, εάν δεν μπορέσει να πουλήσει τα υπάρχοντα αποθέματα Yeezy.

Οπως σημειώνει το CNBC, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών διέκοψε τη συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή μόδας Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West, το πρόσωπο της σειράς Yeezy, τον Οκτώβριο, αφού ο ράπερ έκανε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια.

Η εταιρεία δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι αξιολογεί τι πρέπει να κάνει με το απόθεμα, προσθέτοντας ότι έχει ήδη εξηγήσει τις «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις» της μη πώλησης των προϊόντων.

Τα λειτουργικά κέρδη θα μειωθούν κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ ενώ η Adidas αναμένει ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν με υψηλό μονοψήφιο ρυθμό το 2023. 

Οι μετοχές βυθίζονται 9,5% το πρωί της Παρασκευής καθώς οι traders αντιδρούν στις ανακοινώσεις.

Η εταιρεία προέβλεψε επίσης εφάπαξ κόστος έως και 200 εκατ. ευρώ, αφήνοντας το χειρότερο σενάριο της Adidas για τη χρονιά σε ζημιά 700 εκατ. ευρώ για το 2023.

Τα έσοδα της Adidas αυξήθηκαν κατά 1% το 2022, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν από σχεδόν 2 δισ. ευρώ το 2021, σε 669 εκατ. ευρώ το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v