Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Οι ΗΠΑ στρατολογούν ένοπλους ισλαμιστές εναντίον μας!

Τα άτομα αυτά θα οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά διπλωματών, στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει η Ρωσική Υπ. Πληροφοριών Εξωτερικού. «Ειδική προσοχή δίνεται στην προσέλκυση μεταναστών από τον Ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία»

Ρωσία: Οι ΗΠΑ στρατολογούν ένοπλους ισλαμιστές εναντίον μας!

Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού, γνωστή με τα αρχικά SVR, γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει λάβει απόρρητες πληροφορίες πως ο αμερικανικός στρατός προσεγγίζει ένοπλους ισλαμιστές για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία και σε άλλες χώρες στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η SVR, επικεφαλής της οποίας είναι ένας σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε ότι διαθέτει απόρρητες πληροφορίες πως έχουν στρατολογηθεί 60 τέτοιοι ένοπλοι από ομάδες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ Κάιντα και ότι εκπαιδεύονται σε μια αμερικανική βάση στη Συρία.

"Θα έχουν ως έργο τους την προετοιμασία και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον διπλωματών, δημοσίων υπαλλήλων, αξιωματικών της υπηρεσίας επιβολής του νόμου και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων", εξήγησε η SVR.

"Ειδική προσοχή δίνεται στην προσέλκυση μεταναστών από τον Ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία", σημειώνεται στην ανακοίνωση της SVR.

Ωστόσο, η Υπηρεσία δεν δημοσιοποίησε τις απόρρητες πληροφορίες πάνω στις οποίες στηρίζει τους ισχυρισμούς της και το Reuters δεν ήταν σε θέση να τις διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Της SVR, που κάποτε αποτελούσε τμήμα της πανίσχυρης επί σοβιετικής εποχής KGB, ηγείται ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος τον περασμένο χρόνο είχε συναντηθεί στην Άγκυρα με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ώθησε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ στο χειρότερο επίπεδό τους μετά τις κρίσεις στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν θεωρεί τις ΗΠΑ μια αυτοκρατορία, η οποία έχει επανειλημμένως αρνηθεί να λάβει υπόψη της τα ρωσικά συμφέροντα μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, από την πλευρά του, θεωρεί τον Πούτιν έναν αυταρχικό ηγέτη που συνιστά σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v