Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Δεν ήταν κατασκοπευτικά τα μπαλόνια, είχαν καλό σκοπό

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς ήταν, αλλά πιθανώς συνδέονται με ιδιωτικές εταιρείες ή ερευνητικά ιδρύματα. Εάν όμως οποιοδήποτε αντικείμενο απειλήσει τους Αμερικανούς, θα το ρίξω», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μπάιντεν: Δεν ήταν κατασκοπευτικά τα μπαλόνια, είχαν καλό σκοπό

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα τρία άγνωστα αντικείμενα (μπαλόνια) που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη δεν φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία εναντίον των ΗΠΑ και ότι πιθανότατα συνδέονται με ηθικούς σκοπούς, μεταδίδει το Reuters.

Ο Μπάιντεν σε ομιλία του είπε ότι η αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι πως τα εν λόγω αντικείμενα πιθανότατα συνδέονται με ιδιωτικές εταιρείες ή ερευνητικά ιδρύματα, αν και «δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς ήταν».

Δεν υπάρχει ξαφνική αύξηση αντικειμένων στον αμερικανικό ουρανό, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Εάν οποιοδήποτε αντικείμενο απειλήσει τους Αμερικανούς, θα το ρίξω».

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη βέλτιστη απογραφή και ικανότητα ανίχνευσης μη επανδρωμένων εναέριων αντικειμένων, είπε, προσθέτοντας: «Δεν ζητώ συγγνώμη για την κατάρριψη του μπαλονιού, θα ανταγωνιστούμε την Κίνα [...] περιμένω να μιλήσω με τον πρόεδρο Σι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v