Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Οι αγορές ρισκάρουν να υποτιμήσουν τον πληθωρισμό

Υποθέτουν ότι θα πέσει πολύ γρήγορα στο 2% και θα παραμείνει εκεί, καθώς και ότι η οικονομία θα τα πάει μια χαρά, σημειώνει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας. Οι δηλώσεις της έσπρωξαν υψηλότερα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Οι αγορές ρισκάρουν να υποτιμήσουν τον πληθωρισμό

Οι επενδυτές κινδυνεύουν να υποτιμήσουν τη διατήρηση του πληθωρισμού και την απάντηση που απαιτείται για να τεθεί υπό έλεγχο, δήλωσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από το να διεκδικήσουμε τη νίκη», τόνισε η Ιζαμπελ Σνάμπελ σε συνέντευξή της στο Bloomberg, επικαλούμενη την ισχύ των υποκείμενων πιέσεων στις τιμές και τις ταχύτερες αυξήσεις των μισθών. Η αντίδραση της οικονομίας στις αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να αποδειχθεί πιο αδύναμη από ό,τι σε προηγούμενα επεισόδια και αν συμβεί αυτό, «ίσως πρέπει να δράσουμε πιο δυναμικά».

«Οι αγορές τιμολογούνται για την τελειότητα», είπε. «Υποθέτουν ότι ο πληθωρισμός θα πέσει πολύ γρήγορα στο 2% και θα παραμείνει εκεί, ενώ η οικονομία θα τα πάει μια χαρά. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, ο πληθωρισμός να αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι τιμολογείται σήμερα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μια ευρεία διαδικασία αποπληθωρισμού δεν έχει καν ξεκινήσει», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων υψηλότερα σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v