Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Zalando

Εξασθενεί η έκρηξη των online αγορών που υπήρξε στην πανδημία κορωνοϊού. Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ακολουθεί πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Alphabet και της Meta, που ανακοινώνουν περικοπές.

Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Zalando

Η Zalando θα περικόψει «πολλές εκατοντάδες» θέσεις εργασίας καθώς η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξασθενεί, ανακοίνωσαν οι συν-διευθύνοντες σύμβουλοί της σε email προς τους υπαλλήλους την Τρίτη.

«Τα τελευταία χρόνια, ορισμένα τμήματα της εταιρείας μας έχουν επεκταθεί πάρα πολύ και έχουμε προσθέσει έναν βαθμό πολυπλοκότητας στον οργανισμό μας, που επηρέασε την ικανότητά μας να ενεργούμε γρήγορα», έγραψαν οι Robert Gentz και David Schneider σε επιστολή που δόθηκε επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ακολουθεί έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Alphabet και της Meta Platforms, που ανακοινώνουν περικοπές θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας τεχνολογικής καταστροφής καθώς ο υψηλός πληθωρισμός περιορίζει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι μετοχές της Zalando υποχωρούν 1,7% στη Φρανκφούρτη. Έχουν χάσει 33% τον τελευταίο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v