Βουτιά 16% για τα Made in the UK εργοστασιακά προϊόντα

Είναι η μεγαλύτερη μείωση της μεταποιητικής παραγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών.

Βουτιά 16% για τα Made in the UK εργοστασιακά προϊόντα

Mειωμένη αισιοδοξία για τη βρετανική οικονομία έχει η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), καθώς όπως αναφέρει η μεταποιητική παραγωγή και οι παραγγελίες έχουν μειωθεί

Οπως μεταδίδει ο Guardian, ο τελευταίος έλεγχος της CBI στα εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το 16% των κατασκευαστών ανέφερε πτώση στον όγκο παραγωγής τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μείωση της μεταποιητικής παραγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η έρευνα για τις βιομηχανικές τάσεις δείχνει επίσης ότι:

  • Η παραγωγή μειώθηκε σε 11 από τους 17 τομείς το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο. Η μείωση της παραγωγής που αναφέρθηκε αυτό το τρίμηνο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους τομείς των μηχανοκίνητων οχημάτων και του εξοπλισμού μεταφορών, των χημικών προϊόντων και του χαρτιού, της εκτύπωσης και των μέσων ενημέρωσης.
  • Τα συνολικά βιβλία παραγγελιών αναφέρθηκαν ως κάτω από το «κανονικό» τον Φεβρουάριο, σε παρόμοιο βαθμό με τον Ιανουάριο (-16% από -17%). Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνο με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (-13%). Τα βιβλία παραγγελιών εξαγωγών θεωρήθηκαν επίσης κατώτερα από το κανονικό και σε μεγαλύτερο βαθμό από τον προηγούμενο μήνα (-27% από -22%). Αυτό ήταν κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (-18%).
  • Οι προσδοκίες για τον μέσο πληθωρισμό των τιμών πώλησης τους επόμενους τρεις μήνες ήταν οι χαμηλότερες από τον Μάιο του 2021 (+40%, από +41% τον Ιανουάριο), έχοντας μειωθεί σταθερά από τα υψηλά πολλών δεκαετιών που παρατηρήθηκαν στις αρχές του 2022 (+80% τον Μάρτιο του 2022 ). Ωστόσο, παρέμειναν πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (+6%).
  • Τα αποθέματα έτοιμων προϊόντων θεωρήθηκαν επαρκή τον Φεβρουάριο, με το υπόλοιπο σε γενικές γραμμές παρόμοιο με τον Ιανουάριο (+9% από +12%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v