Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναγορά μετοχών €1,5 δισ. από τη Stellantis

O όμιλος, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του Ομίλου PSA (Peugeot-Citroën), ενημέρωσε ότι όλες οι περιφέρειές της είχαν κερδοφορία-ρεκόρ πέρυσι.

Επαναγορά μετοχών €1,5 δισ. από τη Stellantis

Επαναγορά μετοχών έως και €1,5 δισ. αποκάλυψε η Stellantis, ακολουθώντας τη Mercedes-Benz και την BMW που επέστρεψαν μετρητά στους μετόχους, μετά από ισχυρά αποτελέσματα λόγω των υψηλών τιμών των οχημάτων και της περιορισμένης ζήτησης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αυτοκινητοβιομηχανία, προβλέποντας ακόμη μια χρονιά διψήφιων αποδόσεων, αναμένει ότι οι αυξήσεις των τιμών των οχημάτων θα επιβραδυνθούν φέτος σε σύγκριση με το 2022, καθώς οι ελλείψεις chip μειώνονται και η παραγωγή αυξάνεται. Η λειτουργική απόδοση της εταιρείας αυξήθηκε στο 13% πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Η Stellantis ενημέρωσε ότι όλες οι περιφέρειές της αναπτύσσονταν και παρείχαν κερδοφορία-ρεκόρ πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

«Οι αυξήσεις των τιμών ήταν σημαντικές το 2022 και θα είναι χαμηλότερες το 2023», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Ρίτσαρντ Πάλμερ σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους. 

Οι μετοχές καταγράφουν άνοδο έως και 2,7% στο Μιλάνο.

Ο όμιλος, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του Ομίλου PSA (Peugeot-Citroën), θα καταβάλει μέρισμα 1,34 ευρώ ανά μετοχή, από 1,04 ευρώ το προηγούμενο έτος. Η επαναγορά θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v