TikTok: Αντιευρωπαϊκή η απαγόρευση από Κομισιόν

Το τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξέδωσε την απόφαση δεν επικοινώνησε ποτέ με την εταιρεία, τόνισε εκπρόσωπος της TikTok.

TikTok: Αντιευρωπαϊκή η απαγόρευση από Κομισιόν

H εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο προσωπικό της να διαγράψει την εφαρμογή του TikTok έπιασε εξαπίνης τη διοίκηση της κινεζικής εταιρείας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής της TikTok

Ο Θίο Μπέρτραμ δήλωσε στο Bloomberg ότι τα στελέχη της εταιρείας το έμαθαν μέσω δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης.

Το τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξέδωσε την απόφαση δεν επικοινώνησε ποτέ με την εταιρεία, υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ μαζί τους. Ποτέ δεν μας ζήτησαν καμία συμβολή, οπότε είναι έκπληξη για εμάς» υπογράμμισε ο Μπέρτραμ. «Κανονικά θα περιμέναμε κάποια επαφή και στη συνέχεια κάποια προσπάθεια να καταλάβουμε ποια είναι η υπόθεση εναντίον μας, ποια είναι τα στοιχεία, για να το αντιμετωπίσουμε. Και, σε αυτήν την περίπτωση, δεν είχαμε τίποτα από αυτά» πρόσθεσε.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ απαγόρευσε επίσης την εφαρμογή από τις κυβερνητικές συσκευές και ορισμένοι αξιωματούχοι ζήτησαν ευρύτερη απαγόρευση του TikTok, του οποίου η μητρική εταιρεία είναι η κινεζική ByteDance.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σου Ζι Τσιού, βρέθηκε στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα και επισκέφθηκε ορισμένους Ευρωπαίους Επιτρόπους, κάποιοι από τους οποίους εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. 

Ο Μπέρτραμ είπε ότι οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η TikTok είναι σε θέση να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ευρώπη, εφόσον ακολουθεί τους κανόνες της Ε.Ε.

«Ποτέ δεν μας έδωσαν καμία εντύπωση ότι αυτό ήταν κάτι που εξετάζεται» υπογράμμισε. «Το να μην μας πουν ποια είναι η διαδικασία, φαίνεται αντιευρωπαϊκό» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v