Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον: Αντιμέτωπη με κάποια «τρομακτικά πράγματα» η αμερικανική οικονομία

Το επίπεδο αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, προειδοποίησε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Ντάιμον: Αντιμέτωπη με κάποια «τρομακτικά πράγματα» η αμερικανική οικονομία

Η αμερικανική οικονομία έχει ακόμα εμπόδια τα οποία πρέπει να υπερπηδήσει, αν και υπάρχει ακόμα η δυνατόττηα για μια λεγόμενη «ομαλή προσγείωση», δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον

«Η αμερικανική οικονομία αυτή τη στιγμή τα πάει πολύ καλά - οι καταναλωτές έχουν πολλά χρήματα, τα ξοδεύουν, οι θέσεις εργασίας είναι πολλές» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase στο CNBC την Πέμπτη. «Μπροστά μας  όμως υπάρχουν κάποια τρομακτικά πράγματα».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ντάιμον υποστήριξε ότι το επίπεδο αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, επικαλούμενος μια λίστα εμποδίων που περιλαμβάνει την ποσοτική σύσφιξη της Fed καθώς και «τη Ρωσία, την Ουκρανία, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, ο πόλεμος, η μετανάστευση, το εμπόριο, η Κίνα».

 Ο Ντάιμον είχε εκτιμήσει τον περάσμενο μήνα ότι υπάρχει πιθανότητα 50% η Fed να ανεβάσει τα επιτόκια στο 5% και πιθανότητα 50% να αναγκαστεί να πάει ώς το 6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v